Karina bor og har firma i nyistandsat mølle: - Vi udfordrer den traditionelle seng

Kerteminde: Med overblik over strand, hav og bugt ligger de nyopførte feriehuse, som Kurt Enevoldsen fra Kerteminde Resort står bag.

Det er feriehuse, som er blevet solgt, så de er beboelige fra den første dag, køberne overtager dem. For alle boligerne er fuldt møbleret, og sengene, som de nye ejere af feriehusene skal sove i, er leveret af et Kerteminde-firma, Moonbeds.

Firmaet ligger på Møllebakken og er indrettet i stueetagen i en gammel kirkemølle, som tidligere har været ejet af fuglemaleren Johannes Larsen.

Den gamle mølle, som i lighed med Kerteminde Resorts ferieboliger ligger ud til Storebælt, fungerer også som bolig for Moonbeds ejer, Karina Pedersen og hendes familie - husbonden Henrik Gynther Eriksen og parrets to døtre, Karen på 12 år og Emma på 18.

Kimen til, at Karina Pedersen i dag ved siden af sit arbejde i Kerteminde Kommune driver et firma, der sælger senge og tilbehør, blev lagt, da hendes mand talte med en ven, der har en sengefabrik i Horsens.

 Karina Pedersen har med Moonbeds lige leveret senge til Kerteminde Resort, der ligger med udsigt til Storebælt. 

Vennen sagde over en middag:

- Henrik, du er jo sælger. Du skal da sælge senge.

Vigtigt møbel i huset

Henrik Gynther Eriksen arbejdede på det tidspunkt som landechef for 16 lande fra Estland til Grækenland for M. J. Invest og varetog konceptudviklingen for Bang & Olufsen.

Sammen med sin hustru grublede Henrik Gynther Eriksen lidt over vennens udtalelse.

- Vi stod selv på det tidspunkt overfor, at vi skulle have nye senge. Og vi var der i livet, at vi havde investeret i hus og bil. Nu vil vi også købe ordentlige senge, hvor vi kunne ligge godt, forklarer Karina Pedersen.

Parret besluttede sig for at få lavet en seng efter deres ønsker og behov og tog derfor fat i kammeratens fabrik, der skræddersyr senge til kunderne.

- De fleste af os får jo ikke noget ud af at ligge i butikkernes senge, da tre minutter ikke er retvisende for, om sengen passer til dig de næste år, mener Moonbeds ejer.

- En seng er ikke bare en seng. Det er for de fleste et møbel, du har i mange år, fastslår hun.

Karina Pedersen og Henrik Gynther Eriksen oplevede selv, at selv om de ikke havde ligget i deres nye senge, inden de landede hos dem, var komforten fantastisk. De sov bedre end i deres gamle senge.

" De fleste af os får jo ikke noget ud af at ligge i butikkernes senge, da tre minutter ikke er retvisende for, om sengen passer til dig de næste år. " 

KARINA PEDERSEN

Den oplevelse ønskede de at give videre til andre, og derfor sagde de ja til at sælge den jyske sengefabriks senge. Det blev for fire år siden starten på Moonbeds, som udelukkende er en online shop og ikke har noget lager, men bestiller direkte fra leverandørerne.

Slået hjem i ludo

Den første tid med firmaet arbejdede parret sammen, men på en ferie til Italien for tre år siden blev de pludselig slået hjem i ludo.

 

Karina Pedersen fik god hjælp af sin datter Emma, da Moonbeds for nylig leverede senge med tilbehør til Kerteminde Resort.

For Henrik Gynther Eriksen blev skidt tilpas og blev indlagt på et sygehus i støvlelandet. Her fik han fjernet sin blindtarm, som var sprængt. Og kort tid efter fik han og Karina Pedersen på hospitalet i middelhavslandet overleveret beskeden om, at han havde kræft.

- Det satte ligesom det hele i bero, for der var jo slet ikke noget overskud på kontoen, fortæller Karina Pedersen.

Henrik Gynther Eriksen blev i Danmark opereret for sin kræft tre gange. Han er ikke længere i stand til at passe det arbejde, han havde ved siden af Moonbeds, hvor han rejste meget.

- Henrik skal jo være tæt på sygehuset, så han kan passe sine kontroller, forklarer Karina Pedersen.

Hendes mand har også været nødt til at trække sig ud af arbejdet med det online-sengefirma, og derfor er det kun hende, der koncentrer sig som Moonbeds på Møllebakken.

Karina Pedersen får dog hjælp fra et marketingsvirksomhed til en del af arbejdet. Virksomheden sørger blandt andet for, at Moonbeds er til stede på Facebook og Instagram.

Fokus på søvn

Karina Pedersen kan godt lide mødet med kunderne og høre om deres behov, skavanker og ønsker, når de skal have en seng.

- God søvn har en kæmpe betydning for, hvordan vi fungerer i vores hverdag. Så det bør vi egentlig have et større fokus på, fastslår hun.

Det har arbejdet med Moonbeds også lært hende.

- Vi sover cirka en tredjedel af vores liv, så der er ikke nogen tvivl om, at "den gode søvn" spiller en stor rolle for, at vores hverdag kan hænge sammen.

Karina Pedersen kan godt lide mødet med mennesker, når hun skal hjælpe dem med at finde den rette seng, som de kommer til at tilbringe flere timer i. 

Karina Pedersen forklarer, at hos Moonbeds er en seng ikke bare en seng.

- Vi udfordrer den traditionelle seng og har gentænkt, hvordan en seng skal føles. Vi startede jo konceptet bag Moonbeds, fordi vi ikke selv kunne finde den bedste udgave af en seng til vores ønsker og behov, understreger hun.

- Så nu speciallaver vi en seng, der kun passer til kunden, tilføjer hun og fortæller, at Moonbeds er i en konstant udvikling.

- Vi dygtiggør os hver dag. Den forskel kan du også mærke, så snart du prøver vores senge.

De senge, som firmaet med adresse i Kerteminde får fabrikken i Horsens til at producere, koster alt mellem 4.000 kroner til 80.000 kroner, som er maksbeløbet.

- Det er ligesom, når du køber en bil. Den bygger du også op med tilbehør, og det afspejler sig i prisen, forklarer Karina Pedersen.

Gennem Moonbeds tilbyder hun desuden at hjælpe folk med at indrette deres soveværelser, så de får den mest optimale søvn. Sengefirmaets shop indeholder ud over tilbehør til sengene også tæpper, badekåber og lamper.

Udenlandske kunder

Moonbeds har sendt senge til blandt andet København og Aarhus, men også ud over Danmarks grænser.

I Singapore er der én udenlandsdansker, der fandt firmaet på Facebook og nu får sin nattesøvn i en seng købt gennem firmaet på Fyn. Og syd fra grænsen i Tyskland er der par, der kysser hinanden godnat og siger "schlaf gut," inden de begiver sig til drømmeland i senge, de har købt af Karina Pedersen.

Hun er glad for at være nabo til Johannes Larsen Museet, for på en god weekend er der mere end 600-700 mennesker, der på vej til museet går forbi den gamle kirkemølle på Møllebakken, hvor et skilt fortæller, at her holder firmaet Moonbeds til. Der står også foldere fremme, så nysgerrige sjæle kan blive klogere.

- Så sker det, at de kommer ind og banker på og gerne vil høre mere. Det er så hyggeligt, understreger Karina Pedersen.